Grzanki z wątróbką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wątroba cielęca  g  x  kcal = 0 kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka wrocławska  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Grzanki z wątróbką
  1. 1. Bułkę (bez skórki), kroimy na kromki i smarujemy masłem po obu stronach.
  2. 2. Wątrobę myjemy i zdejmujemy z niej błony. Tak przygotowaną kroimy razem ze słoniną w plastry i wrzucamy do garnka.
  3. 3. Cebulę obieramy, kroimy w plastry i wrzucamy do garnka z wątróbka i słoniną. Na koniec podlewamy wszystko 3 łyżkami wody i dusimy, co jakiś czas ponownie polewamy wodą.
  4. 4. Mielimy wątróbkę razem ze słoniną i cebulą, wkładamy do miski i doprawiamy solą oraz pieprzem.
  5. 5. Przygotowaną masą smarujemy kromki i posypujemy startym serem. Całość układamy na blasze i umieszczamy w nagrzanym piekarniku na 10-12 minut. Grzanki podajemy gorące, przyozdobione posiekaną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: cielęcina mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
wh0cd186027 phenergan tablet advair diskus metformin keflex 500
wh0cd457830 Revia Online
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.839