Grzanki z pieczarkami i jajami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Koper włoski/Fenkuł  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka wrocławska  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Grzanki z pieczarkami i jajami
  1. 1. Skórkę odcinamy od bułki, kroimy na kromki i smarujemy masłem. Wkładamy do tostera i pieczemy na jasnozłoty kolor.
  2. 2. Pieczarki dokładnie myjemy, obieramy skórę i kroimy w cienkie plastry. Tak przygotowane wrzucamy do garnka.
  3. 3. Cebulę obieramy i kroimy w talarki, dodajemy do grzybów, dusimy z niewielką ilością wody.
  4. 4. Do oddzielnego naczynia wlewamy śmietanę i wsypujemy mąkę. Dokładnie mieszamy i wlewamy do garnka z pieczarkami i cebulą.
  5. 5. Koper drobno siekamy, wrzucamy razem solą i pieprzem do pieczarek.
  6. 6. Smażymy jaja sadzone, które następnie kroimy drobno i dodajemy do mieszaniny.
  7. 7. Grzanki smarujemy masą, doprawiamy solą i pieprzem. Wierzch posypujemy startym serem i natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: grzyby jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.494