Pikantna pieczona ryba

Pikantna pieczona ryba
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.33
3
Średnia 2.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Halibut filet  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pikantna pieczona ryba
  1. 1. Filety myjemy i nacieramy masą z utartego czosnku, soli i pieprzu. Odstawimy do lodówki na 15 min.
    Filety myjemy i nacieramy masą z utartego czosnku, soli i pieprzu. Odstawimy do lodówki na 15 min.
  2. 2. Wkładamy filety do wysmarowanej masłem formy i pieczemy w piekarniku około 10 minut w temp. 190ºC.
  3. 3. Pokrojoną w krążki cebulę smażymy na patelni na złoty kolor.
  4. 4. Na patelnię wlewamy sos z sosu sojowego, soku z cytryny oraz chilli.
  5. 5. Sos oraz cebulę przekładamy do formy z rybą. Całość pieczmy około 30 minut co jakiś czas polewając filety powstałym sosem.
  6. 6. Upieczoną rybę wyjmujemy na talerz i polewamy ciepłym sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia grecka
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd457836 avodart is albenza over the counter buy doxycycline 100mg bupropion levaquin avodart ...
wh0cd423873 buy levothyroxine amitriptyline without a prescription
wh0cd32027 RETIN A MICRO
wh0cd481456 additional info price of celebrex
wh0cd240401 continue suhagra
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.061