Kaczka w winie i rumie

Kaczka w winie i rumie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięso z kaczki  g  x  kcal =  kcal
Boczek wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kaczka w winie i rumie
  1. 1. Do garnka wlewamy wodę, wino, rum, koncentrat pomidorowy, dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek, doprawić solą, pieprzem i cukrem.
    Do garnka wlewamy wodę, wino, rum, koncentrat pomidorowy, dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek, doprawić solą, pieprzem i cukrem.
  2. 2. Kaczkę podzieloną na cztery porcje odstawiamy w przygotowanej zalewie na godzinę. Po wyjęciu z zalewy porcje kaczki zrumienić na maśle. Dodajemy plasterki boczku, podlewamy wodą, dodajemy sok z cytryny.
  3. 3. Całość przekładamy do rondla i dusimy. Po godzinie duszenia, dodajemy zalewę, w której moczona była kaczka i dusimy przez następną godzinę pod przykryciem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Ja tam się nie trudziłam z drinkami bo nie specjalnie je umie więc kupiłam kilka smakowych ...
Może to mniej oryginalne niż jakieś wyszukane drinki, ale ja na swoim panieńskim miałam kilka ...
Mam nadzieje,że podane powyżej wskazówki tym razem pomogą.
Smaki Kornwalii ~ Gość
Przypuszczam, że wymieniony "łupak" to angielski haddock. Po polsku ryba nazywa się łupacz a ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.722