Kaczka w winie i rumie

Kaczka w winie i rumie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięso z kaczki  g  x  kcal =  kcal
Boczek wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kaczka w winie i rumie
  1. 1. Do garnka wlewamy wodę, wino, rum, koncentrat pomidorowy, dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek, doprawić solą, pieprzem i cukrem.
    Do garnka wlewamy wodę, wino, rum, koncentrat pomidorowy, dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek, doprawić solą, pieprzem i cukrem.
  2. 2. Kaczkę podzieloną na cztery porcje odstawiamy w przygotowanej zalewie na godzinę. Po wyjęciu z zalewy porcje kaczki zrumienić na maśle. Dodajemy plasterki boczku, podlewamy wodą, dodajemy sok z cytryny.
  3. 3. Całość przekładamy do rondla i dusimy. Po godzinie duszenia, dodajemy zalewę, w której moczona była kaczka i dusimy przez następną godzinę pod przykryciem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Fajnym wyjściem jest jeszcze papier od electroluxa, jest bardzo wytrzymały i często ...
super w gory. polecam
mini desery ~ Gość
Jami, jami, wygląda obłędnie i pewno jest mega smaczny. Ciężko byłoby mi to powtórzyć, tak ...
dla cukrzykow najlepsza jest szara reneta.
tabelka zasłonięta - niestety masakra
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.816