Surówka z papryki i selera

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Papryka  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Ogórek kiszony  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Majonez  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Surówka z papryki i selera
  1. 1. Papryki myjemy, osuszamy, kroimy na ćwiartki i usuwamy z nich gniazda nasienne.
  2. 2. Kroimy kawałki papryki w paseczki.
  3. 3. Ogórek kiszony kroimy w półplasterki.
  4. 4. Seler oczyszczamy, obieramy i myjemy. Następnie ścieramy go na tarce o drobnych oczkach
  5. 5. Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy.
  6. 6. Obrany czosnek rozcieramy i dodajemy do niego majonez.
  7. 7. Mieszamy paprykę, seler, ogórek, szczypiorek i sos.
  8. 8. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Przyrządzanie ragout ~ Marcin Fryzjer
Ja ze względu na unikanie białej smierci (sól, mąka, cukier) robię najczęściej ragout ...
pięknie ! wszystko wyszło idealnie !
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.388