Kaczka w brzoskwiniach na słodko

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
2
Średnia 4 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kaczka  g  x  kcal =  kcal
Brzoskwinie w zalewie  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kaczka w brzoskwiniach na słodko
  1. 1. Kaczkę oczyszczamy i nacieramy solą oraz majerankiem na zewnątrz i wewnątrz.
  2. 2. W rondlu rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim przygotowaną kaczkę. Oblewamy kaczkę połową rumu i podpalamy. Gdy płomień zgaśnie, dodajemy posiekaną cebulę, odrobinę rosołu. Dusimy pod przykryciem około półtorej godziny. Następnie wyjmujemy, układamy na półmisku i odstawiamy w ciepłe miejsce.
  3. 3. Odlewamy część syropu z brzoskwiń, dodajemy je do garnka i dusimy przez chwilę. Podduszone brzoskwinie wyjmujemy i umieszczamy na półmisku obok kaczki.
  4. 4. Sok z brzoskwiń wlewamy do sosu z kaczki, dodajemy cynamon, imbir i pozostały rum. Sos zagęszczamy mąką ziemniaczaną wcześniej rozmieszaną z odrobiną zimnej wody.
  5. 5. Podlewamy nim kaczkę i brzoskwinie, po czym trzymamy 10 minut w nagrzanym do 200°C piekarniku. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Duszenie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.903