Kaczka w brzoskwiniach na słodko

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
2
Średnia 4 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kaczka  g  x  kcal =  kcal
Brzoskwinie w zalewie  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kaczka w brzoskwiniach na słodko
  1. 1. Kaczkę oczyszczamy i nacieramy solą oraz majerankiem na zewnątrz i wewnątrz.
  2. 2. W rondlu rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim przygotowaną kaczkę. Oblewamy kaczkę połową rumu i podpalamy. Gdy płomień zgaśnie, dodajemy posiekaną cebulę, odrobinę rosołu. Dusimy pod przykryciem około półtorej godziny. Następnie wyjmujemy, układamy na półmisku i odstawiamy w ciepłe miejsce.
  3. 3. Odlewamy część syropu z brzoskwiń, dodajemy je do garnka i dusimy przez chwilę. Podduszone brzoskwinie wyjmujemy i umieszczamy na półmisku obok kaczki.
  4. 4. Sok z brzoskwiń wlewamy do sosu z kaczki, dodajemy cynamon, imbir i pozostały rum. Sos zagęszczamy mąką ziemniaczaną wcześniej rozmieszaną z odrobiną zimnej wody.
  5. 5. Podlewamy nim kaczkę i brzoskwinie, po czym trzymamy 10 minut w nagrzanym do 200°C piekarniku. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Duszenie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.043