Paszteciki z ciasta półfrancuskiego śmietanowego z mózgiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto kruche  g  x   kcal =  kcal
Mózg cielęcy  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Paszteciki z ciasta półfrancuskiego śmietanowego z mózgiem
  1. 1. Przygotowujemy kruche ciasto.
  2. 2. Mózg moczymy w zimnej wodzie przez pół godziny, po czym usuwamy z niego błonę i kroimy w kostkę.
  3. 3. Cebulę obieramy, siekamy i smażymy w garnku przez około 4-5 minut. Po tym czasie dodajemy do niej mózg i dalej smażymy przez około 10 minut.
  4. 4. Dodajemy śmietanę, jajo i doprawiamy solą oraz pieprzem.
  5. 5. Wałkujemy ciasto na stolnicy i wycinamy z niego okręgi o średnicy około 6cm.
  6. 6. Połowę krążków smarujemy białkiem, a w pozostałych wycinamy na środku mały otwór.
  7. 7. Oba okręgi (te pełne i z dziurką) nakładamy na siebie i smarujemy rozmąconym jajem.
  8. 8. Pieczemy w gorącym piekarniku nie dłużej niż 15 minut.
  9. 9. Upieczone krążki wypełniamy nadzieniem z mózgu i od razu podajemy do spożycia.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.252