Paszteciki z ciasta półfrancuskiego śmietanowego z mózgiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto kruche  g  x   kcal =  kcal
Mózg cielęcy  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Paszteciki z ciasta półfrancuskiego śmietanowego z mózgiem
  1. 1. Przygotowujemy kruche ciasto.
  2. 2. Mózg moczymy w zimnej wodzie przez pół godziny, po czym usuwamy z niego błonę i kroimy w kostkę.
  3. 3. Cebulę obieramy, siekamy i smażymy w garnku przez około 4-5 minut. Po tym czasie dodajemy do niej mózg i dalej smażymy przez około 10 minut.
  4. 4. Dodajemy śmietanę, jajo i doprawiamy solą oraz pieprzem.
  5. 5. Wałkujemy ciasto na stolnicy i wycinamy z niego okręgi o średnicy około 6cm.
  6. 6. Połowę krążków smarujemy białkiem, a w pozostałych wycinamy na środku mały otwór.
  7. 7. Oba okręgi (te pełne i z dziurką) nakładamy na siebie i smarujemy rozmąconym jajem.
  8. 8. Pieczemy w gorącym piekarniku nie dłużej niż 15 minut.
  9. 9. Upieczone krążki wypełniamy nadzieniem z mózgu i od razu podajemy do spożycia.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd501390 sildenafil yasmin revia furosemide prednisolone
wh0cd868763 medrol pak
wh0cd252342 trental lamisil digoxin alesse birth control trandate 100mg lithium website
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.675