Smażona ryba z chilli

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pstrąg filet  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Roszponka  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Smażona ryba z chilli
  1. 1. Oczyszczone filety kroimy na kawałki. Nacieramy przyprawą chili oraz solą i pozostawiamy na 15 minut.
  2. 2. Tak przygotowane filety smażymy na oleju z każdej strony.
  3. 3.  Na patelnie wrzucamy pokrojoną w paski papryczkę chili (bez nasion), drobno posiekaną cebulę oraz sól. Smażymy 2 minuty. Wlewamy sok z cytryny i mieszamy.
  4. 4. Roszponkę, rybę oraz papryczki mieszamy w salaterce. Rybę można podać również z pieczywem.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia hiszpańska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
dzień dobry gdzie ja mogę kupić herbatę Zielona herbata z miętą saga proszę mi napisać
upieczone, pokrojone, zjedzone :-) pychotka
wh0cd912132 cheapest propecia sildenafil best price
wh0cd761379 homepage prozac no rx
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.848