Pyzy wileńskie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.8
10
Średnia 3.8 / 5 (10 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pyzy wileńskie
  1. 1. Cebulę drobno kroimy i lekko zrumieniamy na oleju.
  2. 2. Mięso myjemy, osuszamy i mielimy. Mieszamy z cebulą, solą, pieprzem i majerankiem.
  3. 3. Ziemniaki obieramy i myjemy.
  4. 4. Połowę ziemniaków gotujemy,
  5. 5. Drugą połowę surowych ziemniaków trzemy na tarce o drobnych oczkach, a następnie odciskamy z nich sok.
  6. 6. Ugotowane ziemniaki mielimy i dodajemy do nich tarte ziemniaki. Doprawiamy solą.
  7. 7. Z uzyskanej masy formujemy placuszki. Nakładamy na nie nadzienie z mięsa i dokładnie je zlepiamy. Wyrabiamy okrągłe, nieduże pyzy.
  8. 8. Pyzy przekładamy do gorącej, lekko osolonej wody i gotujemy.
  9. 9. Słoninę kroimy na małe kawałki i topimy na patelni.
  10. 10. Przed podaniem, pyzy polewamy stopioną słoniną.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia kresowa
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe: Przepisy bezglutenowe,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kaprys ~ Gość
wh0cd244674 buy claritin dulcolax femara geriforte calan sr buy prevacid
wh0cd897376 where to buy vermox where to buy prednisone online without a script cymbalta advair
wh0cd603495 bentyl furosemide cost diclofenac topical gel
wh0cd823905 prednisone 10
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.298