Vol-au-vent z ciasta półfrancuskiego z kurą

Vol-au-vent z ciasta półfrancuskiego z kurą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kurczak  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Margaryna  g  x  kcal = 0 kcal
Ciasto francuskie mrożone  g  x   kcal =  kcal
Sos beszamelowy  g  x   kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki puree  g  x   kcal =  kcal
Groszek zielony z wody  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Vol-au-vent z ciasta półfrancuskiego z kurą
  1. 1. Z ciasta francuskiego wycinamy tortownicą trzy kręgi, jeden z nich kładziemy na spód formy.
    Z ciasta francuskiego wycinamy tortownicą trzy kręgi, jeden z nich kładziemy na spód formy.
  2. 2. Z dwóch pozostałych wycinamy na środku dziurę o średnicy 4-5 cm (w obydwu kawałkach ciasta dziura musi być w tym samym miejscu), po czym pieczemy przez 15 minut.
  3. 3. Kurczaka gotujemy w osolonym wrzątku przez około godzinę.
  4. 4. Kiedy kurczak będzie się dogotowywać wrzucamy do garnka umyte warzywa.
  5. 5. Kiedy mięso będzie miękkie, usuwamy kości i kroimy mięso na drobne kawałki.
  6. 6. Pieczarki obieramy ze skóry, myjemy i kroimy w plastry.
  7. 7. Podgrzewamy margarynę i sos beszamelowy. Pieczarki wrzucamy do garnka z sosem i dusimy, co jakiś czas dolewając wody.
  8. 8. Dodajemy do sosu pokrojone mięso.
  9. 9. Kładziemy upieczone kawałki ciasta na spód tortownicy i podgrzewamy w piekarniku.
  10. 10. Po wyjęciu z piekarnika ciasto przekładamy nadzieniem.
  11. 11. Podajemy na gorąco z ziemniakami i groszkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób grzyby mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie Pieczenie
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd675280 Purchase Sildenafil recommended reading
wh0cd273229 buy yasmin Albuterol Online metformin er
wh0cd249469 Buy Inderal dutasteride
wh0cd162269 hydrochlorothiazide 12.5 buy strattera buy stromectol online buy cafergot online cheap ...
wh0cd566558 albuterol inhaler no prescription albuterol inhaler lipitor adalat without ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.322