Vol-au-vent z ciasta półfrancuskiego z kurą

Vol-au-vent z ciasta półfrancuskiego z kurą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kurczak  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Margaryna  g  x  kcal = 0 kcal
Ciasto francuskie mrożone  g  x   kcal =  kcal
Sos beszamelowy  g  x   kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki puree  g  x   kcal =  kcal
Groszek zielony z wody  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Vol-au-vent z ciasta półfrancuskiego z kurą
  1. 1. Z ciasta francuskiego wycinamy tortownicą trzy kręgi, jeden z nich kładziemy na spód formy.
    Z ciasta francuskiego wycinamy tortownicą trzy kręgi, jeden z nich kładziemy na spód formy.
  2. 2. Z dwóch pozostałych wycinamy na środku dziurę o średnicy 4-5 cm (w obydwu kawałkach ciasta dziura musi być w tym samym miejscu), po czym pieczemy przez 15 minut.
  3. 3. Kurczaka gotujemy w osolonym wrzątku przez około godzinę.
  4. 4. Kiedy kurczak będzie się dogotowywać wrzucamy do garnka umyte warzywa.
  5. 5. Kiedy mięso będzie miękkie, usuwamy kości i kroimy mięso na drobne kawałki.
  6. 6. Pieczarki obieramy ze skóry, myjemy i kroimy w plastry.
  7. 7. Podgrzewamy margarynę i sos beszamelowy. Pieczarki wrzucamy do garnka z sosem i dusimy, co jakiś czas dolewając wody.
  8. 8. Dodajemy do sosu pokrojone mięso.
  9. 9. Kładziemy upieczone kawałki ciasta na spód tortownicy i podgrzewamy w piekarniku.
  10. 10. Po wyjęciu z piekarnika ciasto przekładamy nadzieniem.
  11. 11. Podajemy na gorąco z ziemniakami i groszkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób grzyby mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie Pieczenie
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Przyrządzanie ragout ~ Marcin Fryzjer
Ja ze względu na unikanie białej smierci (sól, mąka, cukier) robię najczęściej ragout ...
pięknie ! wszystko wyszło idealnie !
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.617