Fasola myśliwska

Fasola myśliwska
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
2
Średnia 3 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Fasola biała  g  x  kcal = 0 kcal
Kiełbasa  g  x   kcal =  kcal
Szynka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal = 0 kcal
Wywar jarzynowy  g  x   kcal =  kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Musztarda  g  x   kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Fasola myśliwska
  1. 1. Fasolę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
    Fasolę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
  2. 2. Z mąki i tłuszczu przygotowujemy zasmażkę, mieszamy z wywarem, zagotowujemy.
  3. 3. Pokrojoną w paski szynkę i kiełbasę podsmażamy z posiekaną cebulą.
  4. 4. Ugotowane grzyby drobno siekamy.
  5. 5. Wszystkie składniki sosu mieszamy, dodajemy koncentrat pomidorowy, musztardę i całość jeszcze chwilę dusimy.
  6. 6. Fasolkę doprawiamy pieprzem, papryką, rozgniecionymi ziarnami jałowca, dodajemy sok z cytryny i wino.
  7. 7. Sos łączymy z fasolą i chwilę razem gotujemy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd660741 metformin 850 mg buy elocon ointment
wh0cd366835 motrin 800 Lasix No Prescription
wh0cd293359 lipitor online LISINOPRIL 5 MG cheap prednisone online
wh0cd513795 azithromycin zyprexa 2.5 mg phenergan explained here atenolol
wh0cd219890 seroquel kytril erythromycin over the counter zovirax cream
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.764