Fasola myśliwska

Fasola myśliwska
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
2
Średnia 3 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Fasola biała  g  x  kcal = 0 kcal
Kiełbasa  g  x   kcal =  kcal
Szynka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal = 0 kcal
Wywar jarzynowy  g  x   kcal =  kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Musztarda  g  x   kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Fasola myśliwska
  1. 1. Fasolę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
    Fasolę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
  2. 2. Z mąki i tłuszczu przygotowujemy zasmażkę, mieszamy z wywarem, zagotowujemy.
  3. 3. Pokrojoną w paski szynkę i kiełbasę podsmażamy z posiekaną cebulą.
  4. 4. Ugotowane grzyby drobno siekamy.
  5. 5. Wszystkie składniki sosu mieszamy, dodajemy koncentrat pomidorowy, musztardę i całość jeszcze chwilę dusimy.
  6. 6. Fasolkę doprawiamy pieprzem, papryką, rozgniecionymi ziarnami jałowca, dodajemy sok z cytryny i wino.
  7. 7. Sos łączymy z fasolą i chwilę razem gotujemy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.907