Pstrąg z orzechami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pstrąg potokowy  g  x  kcal =  kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pstrąg z orzechami
  1. 1. Oczyszczone ryby sprawiamy. Pozostawiamy głowę (bez oczu) i ogon.
  2. 2. Olej, sok z cytryny, czosnek i przyprawy dokładnie mieszamy.
  3. 3. Wkładamy ryby do marynaty na około 4 godziny.
  4. 4. Świeżą paprykę kroimy w drobne kawałki.
  5. 5. Na patelni szklimy cebulę, dodajemy pokrojoną paprykę i posiekane orzechy włoskie. Smażymy ok. 5 minut.
  6. 6. Zdejmujemy z ognia i doprawiamy przyprawami i natką z pietruszki.
  7. 7. Tak przygotowanym farszem nadziewamy ryby i zaszywamy nicią, aby farsz nie wypłynął.
  8. 8. Faszerowane ryby Wkładamy do naczynia wysmarowanego tłuszczem.
  9. 9.  Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 250°C ok. 30 minut
  10. 10. Podczas pieczenia polewamy rybę marynatą.
  11. 11. Przed podaniem z ryb usuwamy nici.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: orzechy ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
wh0cd598271 proscar hair arimidex cymbalta tadacip azithromycin advair diskus 250 50
wh0cd455598 amoxicillin fluoxetine nexium eurax clonidine
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.777