Pstrąg z orzechami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pstrąg potokowy  g  x  kcal =  kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pstrąg z orzechami
  1. 1. Oczyszczone ryby sprawiamy. Pozostawiamy głowę (bez oczu) i ogon.
  2. 2. Olej, sok z cytryny, czosnek i przyprawy dokładnie mieszamy.
  3. 3. Wkładamy ryby do marynaty na około 4 godziny.
  4. 4. Świeżą paprykę kroimy w drobne kawałki.
  5. 5. Na patelni szklimy cebulę, dodajemy pokrojoną paprykę i posiekane orzechy włoskie. Smażymy ok. 5 minut.
  6. 6. Zdejmujemy z ognia i doprawiamy przyprawami i natką z pietruszki.
  7. 7. Tak przygotowanym farszem nadziewamy ryby i zaszywamy nicią, aby farsz nie wypłynął.
  8. 8. Faszerowane ryby Wkładamy do naczynia wysmarowanego tłuszczem.
  9. 9.  Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 250°C ok. 30 minut
  10. 10. Podczas pieczenia polewamy rybę marynatą.
  11. 11. Przed podaniem z ryb usuwamy nici.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: orzechy ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.728