Szczupak nadziewany

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szczupak pospolity  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szczupak nadziewany
  1. 1. Szczupaka rozcinamy, patroszymy, zdejmujemy skórę i oczyszczamy z ości.
  2. 2. Głowę oraz ogon pozostawiamy nienaruszone.
  3. 3. Tak przygotowaną rybę drobno siekamy i mieszamy z namoczoną bułką.
  4. 4. Cebulę drobno siekamy i dusimy na maśle, dodajemy soli i pieprzu do smaku.
  5. 5. Pokrojonego drobno szczupaka mieszamy z cebulą i dodajemy jajko.
  6. 6. Dokładnie wyrobioną masę wkładamy we wcześniej zdjętą skórę.
  7. 7. Rybę zaszywamy, solimy z wierzchu, wykładamy na blachę z masłem i wolno pieczemy.
  8. 8. Śmietanę mieszamy z sokiem z cytryny i polewamy szczupaka w czasie pieczenia.
  9. 9. Rybę podajemy na półmisku polaną resztą sosu śmietanowo-cytrynowego. Dla dekoracji, dodatkowo obkładamy wcześniej ugotowanym makaronem włoskim.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.728