Szczupak nadziewany

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szczupak pospolity  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szczupak nadziewany
  1. 1. Szczupaka rozcinamy, patroszymy, zdejmujemy skórę i oczyszczamy z ości.
  2. 2. Głowę oraz ogon pozostawiamy nienaruszone.
  3. 3. Tak przygotowaną rybę drobno siekamy i mieszamy z namoczoną bułką.
  4. 4. Cebulę drobno siekamy i dusimy na maśle, dodajemy soli i pieprzu do smaku.
  5. 5. Pokrojonego drobno szczupaka mieszamy z cebulą i dodajemy jajko.
  6. 6. Dokładnie wyrobioną masę wkładamy we wcześniej zdjętą skórę.
  7. 7. Rybę zaszywamy, solimy z wierzchu, wykładamy na blachę z masłem i wolno pieczemy.
  8. 8. Śmietanę mieszamy z sokiem z cytryny i polewamy szczupaka w czasie pieczenia.
  9. 9. Rybę podajemy na półmisku polaną resztą sosu śmietanowo-cytrynowego. Dla dekoracji, dodatkowo obkładamy wcześniej ugotowanym makaronem włoskim.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
wh0cd34267 buy paxil
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.787