Vol-au-vent z ciasta półfrancuskiego śmietanowego z brukselką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto kruche  g  x   kcal =  kcal
Sos beszamelowy  g  x   kcal =  kcal
Brukselka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Vol-au-vent z ciasta półfrancuskiego śmietanowego z brukselką
  1. 1. Z ciasta kruchego wycinamy tortownicą trzy kręgi.
  2. 2. Jeden z nich kładziemy na spód formy i pieczemy w piekarniku przez 15 minut.
  3. 3. W dwóch pozostałych wycinamy na środku dziurę o średnicy 4-5 cm (w obydwu kawałkach ciasta dziura musi być w tym samym miejscu), po czym pieczemy je tak samo jak pierwszy kawałek.
  4. 4. Brukselkę dokładnie myjemy i wrzucamy do garnka z wrzątkiem. Gotujemy pod przykrywką przez chwilę, po czym ją zdejmujemy. Kontynuujemy gotowanie do momentu, aż brukselka będzie miękka.
  5. 5. Miękką brukselkę wyjmujemy na sito i czekamy chwilę, aby obciekła. Następnie wrzucamy ją do sosu beszamelowego.
  6. 6. Okręgi ciasta podgrzewamy w piekarniku i składamy (na spodzie okrąg bez otworu, a na nim dwa okręgi z otworami).
  7. 7. Wkładamy do nich brukselkę w sosie.
  8. 8. Podajemy na gorąco, posypane posiekaną natką pietruszki, pokrojone na porcje szerokości 3-4 cm.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Obiad Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.93