Vol-au-vent z ciasta półfrancuskiego śmietanowego z brukselką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto kruche  g  x   kcal =  kcal
Sos beszamelowy  g  x   kcal =  kcal
Brukselka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Vol-au-vent z ciasta półfrancuskiego śmietanowego z brukselką
  1. 1. Z ciasta kruchego wycinamy tortownicą trzy kręgi.
  2. 2. Jeden z nich kładziemy na spód formy i pieczemy w piekarniku przez 15 minut.
  3. 3. W dwóch pozostałych wycinamy na środku dziurę o średnicy 4-5 cm (w obydwu kawałkach ciasta dziura musi być w tym samym miejscu), po czym pieczemy je tak samo jak pierwszy kawałek.
  4. 4. Brukselkę dokładnie myjemy i wrzucamy do garnka z wrzątkiem. Gotujemy pod przykrywką przez chwilę, po czym ją zdejmujemy. Kontynuujemy gotowanie do momentu, aż brukselka będzie miękka.
  5. 5. Miękką brukselkę wyjmujemy na sito i czekamy chwilę, aby obciekła. Następnie wrzucamy ją do sosu beszamelowego.
  6. 6. Okręgi ciasta podgrzewamy w piekarniku i składamy (na spodzie okrąg bez otworu, a na nim dwa okręgi z otworami).
  7. 7. Wkładamy do nich brukselkę w sosie.
  8. 8. Podajemy na gorąco, posypane posiekaną natką pietruszki, pokrojone na porcje szerokości 3-4 cm.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Obiad Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.714