Ziemniaki nadziewane grzybami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ziemniaki nadziewane grzybami
  1. 1. Ziemniaki obieramy, opłukujemy, wydrążamy i gotujemy w osolonej wodzie przez kilka minut wraz w wydrążonymi częściami.
  2. 2. Oddzielnie gotujemy w małej ilości wody suszone grzyby.
  3. 3. Siekamy ugotowane grzyby, dodajemy podsmażoną na maśle cebulę, łyżkę przetartych ziemniaków (pozostałych po wydrążeniu), posiekaną nać pietruszki, sól, pieprz i jajo. Całość dokładnie mieszamy.
  4. 4. Przygotowany farsz nakładamy do wydrążonych ziemniaków.
  5. 5. Kiedy wszystkie ziemniaki będą gotowe, wkładamy je do rondla, podlewamy wywarem z grzybów i dusimy do miękkości.
  6. 6. Mąkę mieszamy ze śmietaną, dodajemy do rondla z ziemniakami i dusimy.
  7. 7. Podajemy posypane posiekaną nacią pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mleko i produkty mleczne warzywa ziemniaki
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
wh0cd456713 Wellbutrin Online Allopurinol Pills erythromycin
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.636