Sałatka rybna

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ryba gotowana  g  x   kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Ogórek kiszony  g  x  kcal =  kcal
Burak ćwikłowy  g  x  kcal = 0 kcal
Fasola biała  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka rybna
  1. 1. Fasolkę zalewamy wodą i moczymy przez całą noc a następnie gotujemy.
  2. 2. Jajka zalewamy zimną wodą i gotujemy na twardo. Następnie je studzimy, obieramy i kroimy w plasterki.
  3. 3. Marchew, pietruszkę, seler, ziemniaki oraz buraka oczyszczamy, myjemy i gotujemy.
  4. 4. Ugotowane warzywa oraz ogórek kiszony obieramy i kroimy w drobną kostkę.
  5. 5. Kapustę drobno szatkujemy i posypujemy solą, lekko ugniatamy i skrapiamy octem winnym. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
  6. 6. Gotowaną rybę dzielimy na niewielkie cząstki i usuwamy z nich ości.
  7. 7. Natkę pietruszki płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.
  8. 8. Mieszamy rybę z fasolą, warzywami, natką pietruszki i olejem.
  9. 9. Sałatkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  10. 10. Całość dekorujemy plasterkami jajek.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd675280 Purchase Sildenafil recommended reading
wh0cd273229 buy yasmin Albuterol Online metformin er
wh0cd249469 Buy Inderal dutasteride
wh0cd162269 hydrochlorothiazide 12.5 buy strattera buy stromectol online buy cafergot online cheap ...
wh0cd566558 albuterol inhaler no prescription albuterol inhaler lipitor adalat without ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.193