Sałatka rybna

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ryba gotowana  g  x   kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Ogórek kiszony  g  x  kcal =  kcal
Burak ćwikłowy  g  x  kcal = 0 kcal
Fasola biała  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka rybna
  1. 1. Fasolkę zalewamy wodą i moczymy przez całą noc a następnie gotujemy.
  2. 2. Jajka zalewamy zimną wodą i gotujemy na twardo. Następnie je studzimy, obieramy i kroimy w plasterki.
  3. 3. Marchew, pietruszkę, seler, ziemniaki oraz buraka oczyszczamy, myjemy i gotujemy.
  4. 4. Ugotowane warzywa oraz ogórek kiszony obieramy i kroimy w drobną kostkę.
  5. 5. Kapustę drobno szatkujemy i posypujemy solą, lekko ugniatamy i skrapiamy octem winnym. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
  6. 6. Gotowaną rybę dzielimy na niewielkie cząstki i usuwamy z nich ości.
  7. 7. Natkę pietruszki płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.
  8. 8. Mieszamy rybę z fasolą, warzywami, natką pietruszki i olejem.
  9. 9. Sałatkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  10. 10. Całość dekorujemy plasterkami jajek.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
wh0cd60545 indocin online elocon buy karela prednisolone online synthroid yasmin
wh0cd318145 prilosec pills
wh0cd721809 nolvadex for sale
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.81