Szaszłyki z jagnięciny

Szaszłyki z jagnięciny
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.8
5
Średnia 3.8 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jagnięcina  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Pomidor Cherry  g  x  kcal =  kcal
Papryka zielona  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szaszłyki z jagnięciny
  1. 1. Czosnek i cebulę obieramy i siekamy.
    Czosnek i cebulę obieramy i siekamy.
  2. 2. Zieloną pietruszkę płuczemy i drobno siekamy.
  3. 3. Przyrządzamy marynatę z cebuli, czosnku, pietruszki, oregano, oliwy, wina, soli i pieprzu.
  4. 4. Mięso kroimy w kostkę, przekładamy do marynaty, zawijamy w folię, umieszczamy w kamionkowym naczyniu i odstawiamy na 12 godzin do lodówki.
  5. 5. Od czasu do czasu przekręcamy mięso .
  6. 6. Paprykę myjemy, usuwamy pestki i kroimy w ćwiartki.
  7. 7. Myjemy pomidory.
  8. 8. Płuczemy i obieramy pieczarki.
  9. 9. Mięso wyjmujemy z marynaty, odsączamy.
  10. 10. Wszystkie składniki nadziewamy na patyczki do szaszłyków.
  11. 11. Szaszłyki smarujemy marynatą i wkładamy na ruszt do piekarnika nagrzanego do 200°C na 10-12 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia turecka
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jagnięcina warzywa
Metody przygotowania: Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.33