Szaszłyki z jagnięciny

Szaszłyki z jagnięciny
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jagnięcina  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Pomidor Cherry  g  x  kcal =  kcal
Papryka zielona  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szaszłyki z jagnięciny
  1. 1. Czosnek i cebulę obieramy i siekamy.
    Czosnek i cebulę obieramy i siekamy.
  2. 2. Zieloną pietruszkę płuczemy i drobno siekamy.
  3. 3. Przyrządzamy marynatę z cebuli, czosnku, pietruszki, oregano, oliwy, wina, soli i pieprzu.
  4. 4. Mięso kroimy w kostkę, przekładamy do marynaty, zawijamy w folię, umieszczamy w kamionkowym naczyniu i odstawiamy na 12 godzin do lodówki.
  5. 5. Od czasu do czasu przekręcamy mięso .
  6. 6. Paprykę myjemy, usuwamy pestki i kroimy w ćwiartki.
  7. 7. Myjemy pomidory.
  8. 8. Płuczemy i obieramy pieczarki.
  9. 9. Mięso wyjmujemy z marynaty, odsączamy.
  10. 10. Wszystkie składniki nadziewamy na patyczki do szaszłyków.
  11. 11. Szaszłyki smarujemy marynatą i wkładamy na ruszt do piekarnika nagrzanego do 200°C na 10-12 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia turecka
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jagnięcina warzywa
Metody przygotowania: Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
niezle pasuje jeszcze do tego drobno krojony pomidor :)
najlepsza ze wszystkich, pyszności
Bardzo szybko sie robi i wychodzi naprawde dobra zupa, smakuje prawie jak domowa. Ostatnio robilam ...
Bardzo dobry pasztet, mi bardzo smakuje i czosnkowy jest chyba najlepszy ze wszystkich.
Uwielbiam ten pasztet z pomidorami! Super smakuje z ketchupem :)
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.77