Paszteciki francuskie z grzybami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Wywar grzybowy  g  x   kcal =  kcal
Ciasto francuskie  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Paszteciki francuskie z grzybami
  1. 1. Z ciasta francuskiego wycinamy okręgi o średnicy szklanki.
  2. 2. Połowę z krążków smarujemy jajem, a w drugiej połowie wycinamy na środku mniejsze okręgi.
  3. 3. Składamy oba krążki posmarowane jajem (ten z otworem na spodzie) i pieczemy w piekarniku przez 12-15 minut.
  4. 4. Następnie przyrządzamy nadzienie. Grzyby dokładnie myjemy, obieramy ze skórki, kroimy i wrzucamy do garnka.
  5. 5.  Do pieczarek dodajemy pokrojoną w krążki cebulę, masło i wodę. Całość dusimy, aż będzie miękkie.
  6. 6. W oddzielnym naczyniu mieszamy mąkę z trzema łyżkami wywaru i wlewamy ją do garnka z grzybami.
  7. 7. Na koniec dodajemy śmietanę, żółtka i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Całość podgrzewamy.
  8. 8. Nadzienie mieszamy z drobno posiekanym koperkiem oraz natką pietruszki i wypełniamy nim gorące paszteciki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: grzyby mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Duszenie Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.902