Comber jagnięcy z borowikami

Comber jagnięcy z borowikami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wywar z kości cielęcych  g  x   kcal =  kcal
Comber jagnięcy  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Borowik szlachetny  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Comber jagnięcy z borowikami
  1. 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy przez 10 minut w osolonej wodzie.
    Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy przez 10 minut w osolonej wodzie.
  2. 2. W międzyczasie grzyby oczyszczamy i obsmażamy w 100ml oliwy.
  3. 3. W garnku roztapiamy masło, dodajemy do niego resztę oliwy i obrumieniamy na tłuszczu z każdej strony umyte wcześniej mięso.
  4. 4. Gdy mięso nabierze złocistego koloru, dodajemy grzyby, ziemniaki i doprawiamy całość solą i pieprzem.
  5. 5. Tak przygotowane mięso przykrywamy pokrywką i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 25 minut.
  6. 6. W międzyczasie osobno przyrządzamy wywar z kości i dodajemy do niego koncentrat pomidorowy.
  7. 7. Na parę minut przed podaniem rozgniatamy czosnek i dokładamy do mięsa.
  8. 8. Na sam koniec wlewamy wywar do wyjętego z piekarnika, gotowego mięsa, mieszamy i od razu podajemy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: cielęcina grzyby jagnięcina ziemniaki
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.997