Comber jagnięcy z borowikami

Comber jagnięcy z borowikami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wywar z kości cielęcych  g  x   kcal =  kcal
Comber jagnięcy  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Borowik szlachetny  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Comber jagnięcy z borowikami
  1. 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy przez 10 minut w osolonej wodzie.
    Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy przez 10 minut w osolonej wodzie.
  2. 2. W międzyczasie grzyby oczyszczamy i obsmażamy w 100ml oliwy.
  3. 3. W garnku roztapiamy masło, dodajemy do niego resztę oliwy i obrumieniamy na tłuszczu z każdej strony umyte wcześniej mięso.
  4. 4. Gdy mięso nabierze złocistego koloru, dodajemy grzyby, ziemniaki i doprawiamy całość solą i pieprzem.
  5. 5. Tak przygotowane mięso przykrywamy pokrywką i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 25 minut.
  6. 6. W międzyczasie osobno przyrządzamy wywar z kości i dodajemy do niego koncentrat pomidorowy.
  7. 7. Na parę minut przed podaniem rozgniatamy czosnek i dokładamy do mięsa.
  8. 8. Na sam koniec wlewamy wywar do wyjętego z piekarnika, gotowego mięsa, mieszamy i od razu podajemy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: cielęcina grzyby jagnięcina ziemniaki
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.73