Paszteciki drożdżowe z kapustą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko 3,2%  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Paszteciki drożdżowe z kapustą
  1. 1. Rozcieramy drożdże z cukrem, dodajemy 5 dkg mąki oraz mleko. Wszystko dokładnie mieszamy i stawiamy w ciepłym miejscu.
  2. 2. Gdy rozczyn znacznie zwiększy swoją objętość dodajemy jajo, żółtko oraz sól. Całość mieszamy tak długo, aż uzyskamy gładką konsystencję.
  3. 3. Podczas mieszania podlewamy tłuszczem. Gdy ciasto będzie gotowe posypujemy na wierzch mąką i przykrywamy czystą ścierką i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby wyrosło.
  4. 4. Następnie gotujemy grzyby, myjemy i szatkujemy kapustę.
  5. 5. Poszatkowaną kapustę, pokrojoną cebulę i grzyby wrzucamy do garnka, zalewamy wywarem oraz tłuszczem. Całość dusimy, aż wszystko będzie miękkie, po czym doprawiamy solą i pieprzem.
  6. 6. Na koniec dodajemy pokrojone gotowane jaja i wszystko dokładnie mieszamy.
  7. 7. Gdy ciasto dostatecznie urośnie kładziemy na stolnicę, obsypujemy mąką i wałkujemy.
  8. 8. Rozwałkowane ciasto kroimy w pasy o szerokości około 10 cm i długości 30 cm. Nadzienie układamy wzdłuż ciasta i zwijamy ciasto, tak, aby nadzienie nie wypływało. Pasy kroimy w skośne kawałki i pozostawiamy, żeby jeszcze wyrosło. Na koniec smarujemy jajkiem i pieczemy w piekarniku przez 20 minut. Podajemy na gorąco, wyłożone na półmisku.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd872630 cephalexin diclofenac provera medicine seroquel tamoxifen 20 mg prozac buy cipro xr
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.132