Pasztet z suszonych grzybów z orzechami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Orzech laskowy  g  x  kcal =  kcal
Kajzerka  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet z suszonych grzybów z orzechami
  1. 1. Borowiki dokładnie myjemy, wrzucamy do garnka, zalewamy letnią wodą, pozostawiamy na noc aby zmiękły.
  2. 2. Namoczone grzyby wyjmujemy z wody. Do powstałego wywaru dodajemy suche bułki bez skórki.
  3. 3. Borowiki, cebulę drobno kroimy, a następnie smażymy na maśle.
  4. 4. Dodajemy namoczoną bułkę i chwilę smażymy.
  5. 5. Z białek ubijamy sztywną pianę i odstawiamy na bok.
  6. 6. Grzyby mieszamy z posiekanymi orzechami, koprem, pietruszką i żółtkami rozmieszanymi ze śmietaną.
  7. 7. Doprawiamy solą, pieprzem, mieszamy z ubitą pianą.
  8. 8. Gotową masę zawijamy w folię i przekładamy do formy.
  9. 9. Formę wstawiamy do garnka z wrzącą wodą, gotujemy przez godzinę.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: grzyby orzechy
Metody przygotowania: Gotowanie na parze Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 allopurinol tetracycline celebrex 200 mg proscar desyrel 50 mg
wh0cd337793 fluoxetine10mg cipro benicar diclofenac furosemide furosemide 20 mg tab trazodone
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.855