Pasztet z suszonych grzybów z orzechami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Orzech laskowy  g  x  kcal =  kcal
Kajzerka  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet z suszonych grzybów z orzechami
  1. 1. Borowiki dokładnie myjemy, wrzucamy do garnka, zalewamy letnią wodą, pozostawiamy na noc aby zmiękły.
  2. 2. Namoczone grzyby wyjmujemy z wody. Do powstałego wywaru dodajemy suche bułki bez skórki.
  3. 3. Borowiki, cebulę drobno kroimy, a następnie smażymy na maśle.
  4. 4. Dodajemy namoczoną bułkę i chwilę smażymy.
  5. 5. Z białek ubijamy sztywną pianę i odstawiamy na bok.
  6. 6. Grzyby mieszamy z posiekanymi orzechami, koprem, pietruszką i żółtkami rozmieszanymi ze śmietaną.
  7. 7. Doprawiamy solą, pieprzem, mieszamy z ubitą pianą.
  8. 8. Gotową masę zawijamy w folię i przekładamy do formy.
  9. 9. Formę wstawiamy do garnka z wrzącą wodą, gotujemy przez godzinę.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: grzyby orzechy
Metody przygotowania: Gotowanie na parze Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Przyrządzanie ragout ~ Marcin Fryzjer
Ja ze względu na unikanie białej smierci (sól, mąka, cukier) robię najczęściej ragout ...
pięknie ! wszystko wyszło idealnie !
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.687