Comber jagnięcy z grzybami i cebulą

Comber jagnięcy z grzybami i cebulą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.67
3
Średnia 2.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Comber jagnięcy  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Borowik szlachetny  g  x  kcal = 0 kcal
Szynka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Smalec z gęsi  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Comber jagnięcy z grzybami i cebulą
  1. 1. Cebule obgotowujemy w wodzie, a szynkę kroimy w kostkę.
    Cebule obgotowujemy w wodzie, a szynkę kroimy w kostkę.
  2. 2. Obieramy czosnek i obgotowujemy go przez 2 minuty we wrzącej wodzie.
  3. 3. Czyścimy borowiki i podsmażamy je na patelni.
  4. 4. Pod koniec gotowania cebul dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę, czosnek i grzyby.
  5. 5. W garnku topimy tłuszcz z gęsi i zrumieniamy na nim mięso, które następnie doprawiamy solą i pieprzem.
  6. 6. Dodajemy do niego cebule z szynką i grzybami, wstawiamy całość na 15-20 minut do piekarnika nagrzanego do 220ºC.
  7. 7. W trakcie pieczenia od czasu do czasu polewamy mięso sosem.
  8. 8. Gotową pieczeń posypujemy natką pietruszki i podajemy w tym samym naczyniu.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: grzyby jagnięcina warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
Sezon: Lato, Jesień,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.189