Smażony łosoś w sosie curry

Smażony łosoś  w sosie curry
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.67
3
Średnia 3.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Fasola szparagowa zielona  g  x  kcal = 0 kcal
Łosoś filet  g  x  kcal =  kcal
Curry  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Smażony łosoś w sosie curry
  1. 1. Oczyszczoną rybę przyprawiamy pieprzem oraz solą i odstawiamy do lodówki na 15 minut.
    Oczyszczoną rybę przyprawiamy pieprzem oraz solą i odstawiamy do lodówki na 15 minut.
  2. 2. Na rozgrzanej oliwie z oliwek smażymy rybę, a następnie wyjmujemy na talerz.
  3. 3. Pokrojoną w plasterki cebulę smażymy na złoty kolor.
  4. 4. Dodajemy kolejno cukier, imbir oraz curry i dusimy pod przykryciem około 20 minut. .
  5. 5. Fasolkę wrzucamy na gotującą się wodę. Po 5 minutach wyjmujemy i przecedzamy.
  6. 6. Przygotowanym sosem polewamy rybę.
  7. 7. Łososia podajemy z ugotowaną zieloną fasolką.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Metody przygotowania: Smażenie
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
wh0cd20707 suhagra elocon over the counter
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.105