Kulebiak z kapustą i grzybami

Kulebiak z kapustą i grzybami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.67
6
Średnia 3.67 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech włoski  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Ciasto francuskie  g  x   kcal =  kcal
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kulebiak z kapustą i grzybami
  1. 1. Umyte grzyby wkładamy do garnka, zalewamy wodą i odstawiamy na noc, aby zmiękły.
    Umyte grzyby wkładamy do garnka, zalewamy wodą i odstawiamy na noc, aby zmiękły.
  2. 2.  Dwa jajka gotujemy na twardo. Kapustę przebieramy, płuczemy i kroimy. Następnie zalewamy wywarem z grzybów. Po zagotowaniu dodajemy listki laurowe, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, goździki oraz skórkę z cytryny. Dusimy przez pół godziny na małym ogniu.
  3. 3. Cebule obieramy, płuczemy i drobno siekamy. Mieszamy z posiekanymi grzybami, przekładamy na patelnię, na rozgrzany olej. Smażymy, doprawiamy solą i pieprzem.
  4. 4. Ugotowaną kapustę oczyszczamy z przypraw, dodajemy do niej cebulę z grzybami. Gotujemy razem aż wyparuje cały płyn. Doprawiamy solą, pieprzem i jałowcem, następnie studzimy. Zimną kapustę mieszamy z posiekanymi orzechami i ugotowanymi jajkami.
  5. 5. Na rozłożone ciasto przekładamy farsz, następnie zlepiamy brzegi.
  6. 6. Umieszczamy kulebiak na natłuszczonej masłem i obsypanej bułką tartą blasze. Smarujemy roztrzepanym jajem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C. Pieczemy przez pół godziny.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia kresowa
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: grzyby mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Duszenie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.874