Kulebiak z kapustą i grzybami

Kulebiak z kapustą i grzybami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.67
6
Średnia 3.67 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech włoski  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Ciasto francuskie  g  x   kcal =  kcal
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kulebiak z kapustą i grzybami
  1. 1. Umyte grzyby wkładamy do garnka, zalewamy wodą i odstawiamy na noc, aby zmiękły.
    Umyte grzyby wkładamy do garnka, zalewamy wodą i odstawiamy na noc, aby zmiękły.
  2. 2.  Dwa jajka gotujemy na twardo. Kapustę przebieramy, płuczemy i kroimy. Następnie zalewamy wywarem z grzybów. Po zagotowaniu dodajemy listki laurowe, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, goździki oraz skórkę z cytryny. Dusimy przez pół godziny na małym ogniu.
  3. 3. Cebule obieramy, płuczemy i drobno siekamy. Mieszamy z posiekanymi grzybami, przekładamy na patelnię, na rozgrzany olej. Smażymy, doprawiamy solą i pieprzem.
  4. 4. Ugotowaną kapustę oczyszczamy z przypraw, dodajemy do niej cebulę z grzybami. Gotujemy razem aż wyparuje cały płyn. Doprawiamy solą, pieprzem i jałowcem, następnie studzimy. Zimną kapustę mieszamy z posiekanymi orzechami i ugotowanymi jajkami.
  5. 5. Na rozłożone ciasto przekładamy farsz, następnie zlepiamy brzegi.
  6. 6. Umieszczamy kulebiak na natłuszczonej masłem i obsypanej bułką tartą blasze. Smarujemy roztrzepanym jajem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C. Pieczemy przez pół godziny.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia kresowa
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: grzyby mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Duszenie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.689