Kulebiak z kapustą i grzybami

Kulebiak z kapustą i grzybami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.67
6
Średnia 3.67 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech włoski  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Ciasto francuskie  g  x   kcal =  kcal
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kulebiak z kapustą i grzybami
  1. 1. Umyte grzyby wkładamy do garnka, zalewamy wodą i odstawiamy na noc, aby zmiękły.
    Umyte grzyby wkładamy do garnka, zalewamy wodą i odstawiamy na noc, aby zmiękły.
  2. 2.  Dwa jajka gotujemy na twardo. Kapustę przebieramy, płuczemy i kroimy. Następnie zalewamy wywarem z grzybów. Po zagotowaniu dodajemy listki laurowe, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, goździki oraz skórkę z cytryny. Dusimy przez pół godziny na małym ogniu.
  3. 3. Cebule obieramy, płuczemy i drobno siekamy. Mieszamy z posiekanymi grzybami, przekładamy na patelnię, na rozgrzany olej. Smażymy, doprawiamy solą i pieprzem.
  4. 4. Ugotowaną kapustę oczyszczamy z przypraw, dodajemy do niej cebulę z grzybami. Gotujemy razem aż wyparuje cały płyn. Doprawiamy solą, pieprzem i jałowcem, następnie studzimy. Zimną kapustę mieszamy z posiekanymi orzechami i ugotowanymi jajkami.
  5. 5. Na rozłożone ciasto przekładamy farsz, następnie zlepiamy brzegi.
  6. 6. Umieszczamy kulebiak na natłuszczonej masłem i obsypanej bułką tartą blasze. Smarujemy roztrzepanym jajem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C. Pieczemy przez pół godziny.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia kresowa
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: grzyby mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Duszenie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 allopurinol tetracycline celebrex 200 mg proscar desyrel 50 mg
wh0cd337793 fluoxetine10mg cipro benicar diclofenac furosemide furosemide 20 mg tab trazodone
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.333