Kotlety jagnięce po antwerpsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jagnięcina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Chmiel  g  x  kcal = 0 kcal
Olej arachidowy  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sos śmietanowy  g  x   kcal =  kcal
Pieczywo tostowe  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlety jagnięce po antwerpsku
  1. 1. Osobno przygotowujemy sos śmietanowy.
  2. 2. Nastawiamy osoloną wodę w dużym garnku.
  3. 3. Na patelni, na maśle obsmażamy kromki pieczywa tostowego.
  4. 4. Pęczek chmielu oczyszczamy, płuczemy i wkładamy na 5-6 minut do wrzącej wody.
  5. 5. Wyjmujemy, odsączamy i przelewamy zimną wodą, mieszamy z sosem śmietanowym. Sos odstawiamy w ciepłe miejsce.
  6. 6. Jagnięcinę oczyszczamy i porcjujemy na ok. 12 kotletów.
  7. 7. Na patelni topimy masło, dodajemy do niego olej i smażymy kotlety po 3 minuty z każdej strony.
  8. 8. Usmażone kotlety układamy na półmisku, polewamy sosem. Pośrodku umieszczamy pęczek chmielu.
  9. 9. Tosty kroimy w trójkąty i podajemy z kotletami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jagnięcina
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.393