Kotlety jagnięce po antwerpsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jagnięcina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Chmiel  g  x  kcal = 0 kcal
Olej arachidowy  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sos śmietanowy  g  x   kcal =  kcal
Pieczywo tostowe  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlety jagnięce po antwerpsku
  1. 1. Osobno przygotowujemy sos śmietanowy.
  2. 2. Nastawiamy osoloną wodę w dużym garnku.
  3. 3. Na patelni, na maśle obsmażamy kromki pieczywa tostowego.
  4. 4. Pęczek chmielu oczyszczamy, płuczemy i wkładamy na 5-6 minut do wrzącej wody.
  5. 5. Wyjmujemy, odsączamy i przelewamy zimną wodą, mieszamy z sosem śmietanowym. Sos odstawiamy w ciepłe miejsce.
  6. 6. Jagnięcinę oczyszczamy i porcjujemy na ok. 12 kotletów.
  7. 7. Na patelni topimy masło, dodajemy do niego olej i smażymy kotlety po 3 minuty z każdej strony.
  8. 8. Usmażone kotlety układamy na półmisku, polewamy sosem. Pośrodku umieszczamy pęczek chmielu.
  9. 9. Tosty kroimy w trójkąty i podajemy z kotletami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jagnięcina
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd619715 apcalis online plaquenil rhinocort buy imodium homepage flomax buy ginseng reglan
wh0cd150249 toradol acyclovir
wh0cd76776 toradol online tetracycline
wh0cd685530 cymbalta ciprofloxacin 500 mg retin-a where can i buy vermox allopurinol medication ...
wh0cd289528 loratadine claritin Order Cheapest Allopurinol Online
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.836