Kulebiak z ciasta drożdżowego z rybą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko 3,2%  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Filety rybne  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kulebiak z ciasta drożdżowego z rybą
  1. 1. Rozcieramy drożdże z cukrem, dodajemy 5 łyżek mąki oraz 5 łyżek mleka. Wszystko dokładnie mieszamy i stawiamy w ciepłym miejscu.
  2. 2. Kiedy rozczyn znacznie zwiększy swoją objętość, dodajemy jajo, żółtko oraz sól. Całość mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji. Podczas mieszania podlewamy tłuszczem.
  3. 3. Gotowe ciasto posypujemy z wierzchu mąką, przykrywamy czystą ścierką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
  4. 4. Gotujemy w osolonej wodzie filety, po czym usuwamy z nich ości i kroimy na małe kawałki.
  5. 5. W osobnym rondelku gotujemy ryż.
  6. 6. Cebulę obieramy, kroimy i smażymy na tłuszczu.
  7. 7. Wyrośnięte ciasto drożdżowe rozwałkowujemy na stolnicy tak, aby swoim kształtem przypominało prostokąt.
  8. 8. Na środek kładziemy ryż z cebulą i posypujemy posiekaną natką pietruszki (warstwa nie może przekraczać dwóch centymetrów).
  9. 9. Na wierzch kładziemy rozdrobnione filety z ryby, skrapiamy tłuszczem, posypujemy solą i pieprzem.
  10. 10. Na koniec zaginamy do środka dwa dłuższe boki prostokąta, a całość ciasta smarujemy jajem.
  11. 11. Pieczemy przez godzinę w nagrzanym do 180⁰C piekarniku.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.891