Kulebiak z ciasta drożdżowego z rybą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko 3,2%  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Filety rybne  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kulebiak z ciasta drożdżowego z rybą
  1. 1. Rozcieramy drożdże z cukrem, dodajemy 5 łyżek mąki oraz 5 łyżek mleka. Wszystko dokładnie mieszamy i stawiamy w ciepłym miejscu.
  2. 2. Kiedy rozczyn znacznie zwiększy swoją objętość, dodajemy jajo, żółtko oraz sól. Całość mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji. Podczas mieszania podlewamy tłuszczem.
  3. 3. Gotowe ciasto posypujemy z wierzchu mąką, przykrywamy czystą ścierką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
  4. 4. Gotujemy w osolonej wodzie filety, po czym usuwamy z nich ości i kroimy na małe kawałki.
  5. 5. W osobnym rondelku gotujemy ryż.
  6. 6. Cebulę obieramy, kroimy i smażymy na tłuszczu.
  7. 7. Wyrośnięte ciasto drożdżowe rozwałkowujemy na stolnicy tak, aby swoim kształtem przypominało prostokąt.
  8. 8. Na środek kładziemy ryż z cebulą i posypujemy posiekaną natką pietruszki (warstwa nie może przekraczać dwóch centymetrów).
  9. 9. Na wierzch kładziemy rozdrobnione filety z ryby, skrapiamy tłuszczem, posypujemy solą i pieprzem.
  10. 10. Na koniec zaginamy do środka dwa dłuższe boki prostokąta, a całość ciasta smarujemy jajem.
  11. 11. Pieczemy przez godzinę w nagrzanym do 180⁰C piekarniku.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd872630 cephalexin diclofenac provera medicine seroquel tamoxifen 20 mg prozac buy cipro xr
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.791