Gołąbki po galicyjsku

Gołąbki po galicyjsku
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
4
Średnia 2 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta biała  g  x  kcal =  kcal
Pęczak  g  x  kcal = 0 kcal
Groch łuskowy (żółty)  g  x  kcal = 0 kcal
Wywar jarzynowy  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gołąbki po galicyjsku
  1. 1. W garnku gotujemy umyty groch.
    W garnku gotujemy umyty groch.
  2. 2. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy ją na oleju.
  3. 3. Z kapusty usuwamy głąb, po czym polewamy ją wrzącą wodą.
  4. 4. Ugotowaną na sypko kaszę mieszamy z grochem, cebulą, majerankiem, solą i pieprzem.
  5. 5. Sparzone liście kapusty oddzielamy od siebie, układamy na nich farsz i zawijamy.
  6. 6. Gołąbki układamy ciasno w garnku.
  7. 7. Polewamy je szklanką wywaru z jarzyn i dusimy około pół godziny na małym ogniu.
  8. 8. Z mąki, masła oraz odrobiny wody przygotowujemy zasmażkę i łączymy ją z resztą wywaru.
  9. 9. Do powstałego sosu dodajemy przecier pomidorowy, cukier, sól i pieprz.
  10. 10. Tak przygotowanym sosem polewamy gołąbki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: kasza warzywa
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.845