Gołąbki po galicyjsku

Gołąbki po galicyjsku
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
4
Średnia 2 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta biała  g  x  kcal =  kcal
Pęczak  g  x  kcal = 0 kcal
Groch łuskowy (żółty)  g  x  kcal = 0 kcal
Wywar jarzynowy  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gołąbki po galicyjsku
  1. 1. W garnku gotujemy umyty groch.
    W garnku gotujemy umyty groch.
  2. 2. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy ją na oleju.
  3. 3. Z kapusty usuwamy głąb, po czym polewamy ją wrzącą wodą.
  4. 4. Ugotowaną na sypko kaszę mieszamy z grochem, cebulą, majerankiem, solą i pieprzem.
  5. 5. Sparzone liście kapusty oddzielamy od siebie, układamy na nich farsz i zawijamy.
  6. 6. Gołąbki układamy ciasno w garnku.
  7. 7. Polewamy je szklanką wywaru z jarzyn i dusimy około pół godziny na małym ogniu.
  8. 8. Z mąki, masła oraz odrobiny wody przygotowujemy zasmażkę i łączymy ją z resztą wywaru.
  9. 9. Do powstałego sosu dodajemy przecier pomidorowy, cukier, sól i pieprz.
  10. 10. Tak przygotowanym sosem polewamy gołąbki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: kasza warzywa
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.676