Pizza z serem i ziołami

Pizza z serem i ziołami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.17
6
Średnia 4.17 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pizza z serem i ziołami
  1. 1. Mąkę przesypujemy do miski, dodajemy rozmieszane z niewielką ilością ciepłej wody drożdże, olej oraz sól.
    Mąkę przesypujemy do miski, dodajemy rozmieszane z niewielką ilością ciepłej wody drożdże, olej oraz sól.
  2. 2. Ugniatamy jednolite ciasto, przykrywamy je czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby wyrosło.
  3. 3. Cebulę obieramy, kroimy w krążki i smażymy razem z posiekanym czosnkiem na oleju.
  4. 4. Następnie obieramy pomidory ze skórki, kroimy na osiem części i pokrojone pomidory wrzucamy do garnka razem z cebulą oraz czosnkiem.
  5. 5. Wszystko gotujemy nie dolewając wody, do momentu, aż powstanie gęsta masa. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.
  6. 6. Wyrośnięte ciasto ugniatamy przez chwilę z odrobiną mąki, po czym rozwałkowujemy.
  7. 7. Smarujemy blachę do pieczenia olejem i kładziemy masę.
  8. 8. Bezpośrednio na blasze rozciągamy rękami ciasto (w zależności jaką grubość lubimy), a wierzch smarujemy olejem i równomiernie nakłuwamy widelcem na całej powierzchni.
  9. 9. Na koniec rozprowadzamy sos pomidorowy i posypujemy startym żółtym serem oraz ziołami.
  10. 10. Zanim zaczniemy piec pozostawiamy na 15 minut, aby ciasto podrosło.
  11. 11. Następnie wstawiamy ciasto do nagrzanego piekarnika do 230°C na około 30 minut.
  12. 12. Kawałki pizzy znakomicie smakują z sosem pomidorowym, czosnkowym lub majonezowym.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
wh0cd684351 buy azithromycin online
wh0cd186027 synthroid 50mcg motilium otc eurax elocon buy amitriptyline
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.734