Brukselka z wody

Brukselka z wody
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Brukselka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Olej sojowy  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Brukselka z wody
  1. 1. Brukselkę oczyszczamy i dokładnie myjemy.
    Brukselkę oczyszczamy i dokładnie myjemy.
  2. 2. Gotujemy ją we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem cukru aż będzie miękka. Pod koniec gotowania dodajemy mleko.
  3. 3. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy masło i olej.
  4. 4. Odcedzoną brukselkę polewamy roztopionym tłuszczem.
  5. 5. Wedle uznania, brukselkę po wierzchu posypujemy zrumienioną na suchej patelni bułką tartą.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
wh0cd881164 order cytotec
wh0cd440316 abilify no rx fluoxetine online Order Elocon medrol pak
wh0cd264737 prednisolone tablets
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.592