Kutia

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech laskowy  g  x  kcal =  kcal
Mak niebieski  g  x  kcal =  kcal
Pszenica  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal =  kcal
Płatki migdałowe  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kutia
  1. 1. Pszenicę płuczemy, zalewamy wodą i odstawiamy na noc, aby napęczniała. Następnego dnia odcedzamy i gotujemy aż będzie miękka. Ugotowaną ponownie odcedzamy.
  2. 2. Mak zalewamy wrzątkiem, pozostawiamy na dwie godziny, a następnie dwa razy mielimy.
  3. 3. Rozgrzany miód mieszamy z makiem, orzechami, sparzonymi rodzynkami i pszenicą.
  4. 4. Gotową kutię układamy na miseczkach i posypujemy płatkami migdałowymi.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia Podlasia i Polesia
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: orzechy
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd945975 prednisone advair erythromycin propecia atomoxetine strattera
wh0cd306073 buy sildenafil
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.826