Budyń z marchwi

Budyń z marchwi
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.67
6
Średnia 4.67 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Budyń z marchwi
  1. 1. Dokładnie umytą i ugotowaną marchew, mielimy razem z namoczoną w mleku i odciśniętą czerstwą bułką.
    Dokładnie umytą i ugotowaną marchew, mielimy razem z namoczoną w mleku i odciśniętą czerstwą bułką.
  2. 2. Do marchewkowej masy dodajemy żółtka połączone z olejem.
  3. 3. Doprawiamy solą, cukrem i majerankiem.
  4. 4. Całość delikatnie mieszamy z ubitymi na sztywno białkami, aby masa zachowała swoją puszystość.
  5. 5. Tak przygotowany krem przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą formy budyniowej.
  6. 6. Całość gotujemy przez około 45 minut.
  7. 7. Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
wh0cd881164 order cytotec
wh0cd440316 abilify no rx fluoxetine online Order Elocon medrol pak
wh0cd264737 prednisolone tablets
wh0cd587259 sildenafil 50 order amoxil online bentyl plendil albenza lipitor ventolin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.849