Świąteczne makowe pierogi

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Mak niebieski  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Koniak  g  x  kcal =  kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Świąteczne makowe pierogi
  1. 1. Skórkę z cytryny drobno siekamy i podsmażamy. 2.Opłukany mak zalewamy wrzątkiem i gotujemy przez 10 minut. Rodzynki polewamy koniakiem i odstawiamy, aby nasiąkły. Ugotowany mak dwukrotnie mielimy. Rodzynki odsączamy, dodajemy skórkę z cytryny, mak i posiekane orzechy. Farsz polewamy miodem i mieszamy.
  2. 2. Na stolnicę wsypujemy mąkę, dodajemy jajka i oliwę. Dodając wodę zagniatamy ciasto. Wyrobione i miękkie ciasto zawijamy w ściereczkę, odstawiamy na kilkanaście minut w ciepłe miejsce.
  3. 3. Następnie wycinamy z niego niewielkie krążki i nadziewamy je makiem. Zlepiamy pierożki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie do czasu, aż wypłyną.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.488