Bigos polski

Bigos polski
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Boczek wieprzowy wędzony  g  x   kcal =  kcal
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bigos polski
  1. 1. Kiszoną kapustę siekamy, po czym wkładamy ją do garnka. Dodajemy boczek i całość zalewamy wrzątkiem. Gotujemy aż składniki staną się miękkie (około godziny).
    Kiszoną kapustę siekamy, po czym wkładamy ją do garnka. Dodajemy boczek i całość zalewamy wrzątkiem. Gotujemy aż składniki staną się miękkie (około godziny).
  2. 2. W międzyczasie myjemy i szatkujemy białą kapustę. Wkładamy ją do oddzielnego garnka wypełnionego do połowy wodą razem z drobno pokrojonymi grzybami. Całość gotujemy przez pół godziny.
  3. 3. Mięso wieprzowe i cielęcinę myjemy pod strumieniem zimnej wody, a kiedy obeschną smażymy na patelni. Potem dodajemy je do garnka z kiszoną kapustą i dusimy przez trzy kwadranse. Po upływie tego czasu mięso wyjmujemy i razem z boczkiem kroimy w małą kostkę.
  4. 4. Przygotowujemy jeden duży garnek i wkładamy do niego obydwa rodzaje kapusty,starte na tarce jabłko, całe mięso (wołowinę, cielęcinę oraz boczek). Stapiamy słoninę na patelni, a powstałe skwarki dodajemy do reszty składników. Na koniec przyprawiamy solą, sokiem z cytryny oraz pieprzem wedle uznania. Wszystko razem gotujemy, mieszając co jakiś czas.
  5. 5. Bigos na talerzu przybieramy pomidorem i koperkiem, podajemy z pieczywem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: cielęcina warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.728