Bigos polski

Bigos polski
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Boczek wieprzowy wędzony  g  x   kcal =  kcal
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bigos polski
  1. 1. Kiszoną kapustę siekamy, po czym wkładamy ją do garnka. Dodajemy boczek i całość zalewamy wrzątkiem. Gotujemy aż składniki staną się miękkie (około godziny).
    Kiszoną kapustę siekamy, po czym wkładamy ją do garnka. Dodajemy boczek i całość zalewamy wrzątkiem. Gotujemy aż składniki staną się miękkie (około godziny).
  2. 2. W międzyczasie myjemy i szatkujemy białą kapustę. Wkładamy ją do oddzielnego garnka wypełnionego do połowy wodą razem z drobno pokrojonymi grzybami. Całość gotujemy przez pół godziny.
  3. 3. Mięso wieprzowe i cielęcinę myjemy pod strumieniem zimnej wody, a kiedy obeschną smażymy na patelni. Potem dodajemy je do garnka z kiszoną kapustą i dusimy przez trzy kwadranse. Po upływie tego czasu mięso wyjmujemy i razem z boczkiem kroimy w małą kostkę.
  4. 4. Przygotowujemy jeden duży garnek i wkładamy do niego obydwa rodzaje kapusty,starte na tarce jabłko, całe mięso (wołowinę, cielęcinę oraz boczek). Stapiamy słoninę na patelni, a powstałe skwarki dodajemy do reszty składników. Na koniec przyprawiamy solą, sokiem z cytryny oraz pieprzem wedle uznania. Wszystko razem gotujemy, mieszając co jakiś czas.
  5. 5. Bigos na talerzu przybieramy pomidorem i koperkiem, podajemy z pieczywem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: cielęcina warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
невидимый бюстгальтер fly bra http://fly-bra-bay.ru/flybra-video2.jpg ...
wh0cd187426 cost of zoloft
wh0cd505227 trazodone price buy vermox
wh0cd974705 cytoxan chloroquine namenda xr voucher coumadin for dvt zerit meclizine pristiq 150 mg
wh0cd187426 triamterene brand name
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.754