Szaszłyk z ryby

Szaszłyk z ryby
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
2
Średnia 3 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Panga filet  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Papryka żółta  g  x  kcal =  kcal
Limonka  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szaszłyk z ryby
  1. 1. Oczyszczone filety z pangi kroimy w średnią kostkę.
    Oczyszczone filety z pangi kroimy w średnią kostkę.
  2. 2. Mieszamy oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól oraz posiekany koperek.
  3. 3. Przygotowanym sosem polewamy rybę i odkładamy do lodówki na 1h.
  4. 4. Nadziewamy kawałki ryby na metalowy szpikulec, na zmianę z plasterkami limonki i żółtej papryki.
  5. 5. Na rozgrzanego grilla układamy szaszłyki i pieczemy około 20 minut, przekręcając, aby się nie przypaliło.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia turecka
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Grillowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.236