Pierogi z białym serem

Pierogi z białym serem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Ser twarogowy tłusty  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z białym serem
  1. 1. Ser mielimy w maszynce do mielenia, dodajemy do niego jajko i mieszamy.
    Ser mielimy w maszynce do mielenia, dodajemy do niego jajko i mieszamy.
  2. 2. Umyty szczypiorek siekamy i dodajemy do przygotowanej masy.
  3. 3. Całość solimy, mieszamy i odstawiamy na kwadrans.
  4. 4. Następnie rozwałkowujemy ciasto na pierogi. Wycinamy z niego krążki, najlepiej o średnicy otworu szklanki.
  5. 5. Na krążki nakładamy farsz, sklejamy i przykrywamy lnianą ściereczką. Pozostawiamy na pół godziny.
  6. 6. Pierogi gotujemy we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Kiedy pierogi wypłyną gotujemy je jeszcze ok. 5 minut, a następnie wyjmujemy łyżką cedzakową.
  7. 7. Pierogi przed podaniem polewamy stopionym masłem, możemy też przybrać zieloną pietruszką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.328