Pierogi z białym serem

Pierogi z białym serem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Ser twarogowy tłusty  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z białym serem
  1. 1. Ser mielimy w maszynce do mielenia, dodajemy do niego jajko i mieszamy.
    Ser mielimy w maszynce do mielenia, dodajemy do niego jajko i mieszamy.
  2. 2. Umyty szczypiorek siekamy i dodajemy do przygotowanej masy.
  3. 3. Całość solimy, mieszamy i odstawiamy na kwadrans.
  4. 4. Następnie rozwałkowujemy ciasto na pierogi. Wycinamy z niego krążki, najlepiej o średnicy otworu szklanki.
  5. 5. Na krążki nakładamy farsz, sklejamy i przykrywamy lnianą ściereczką. Pozostawiamy na pół godziny.
  6. 6. Pierogi gotujemy we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Kiedy pierogi wypłyną gotujemy je jeszcze ok. 5 minut, a następnie wyjmujemy łyżką cedzakową.
  7. 7. Pierogi przed podaniem polewamy stopionym masłem, możemy też przybrać zieloną pietruszką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.77