Kulki rybne z dorsza

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Karp  g  x  kcal = 0 kcal
Szczupak pospolity  g  x  kcal = 0 kcal
Dorsz filet  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kulki rybne z dorsza
  1. 1. Ryby oczyszczamy z łusek, patroszymy, usuwamy głowy, dokładnie myjemy i filetujemy. Usuwamy skórę z głowy, skrzela i oczy.
  2. 2. Odpowiednio przygotowane głowy, grzbiety i skórę przekładamy do dużego garnka, dodajemy cztery cebule pokrojone w plasterki, dwie łyżeczki soli i łyżeczkę pieprzu, całość zalewamy wodą i gotujemy na średnim ogniu.
  3. 3. W międzyczasie filety rybne i cebulę mielimy przez maszynkę i przekładamy do miski. Dodajemy jajka, cukier, bułkę tartą, pozostałą sól i pieprz. Całość zalewamy schłodzoną wodą i ubijamy przez 3 minuty do momentu aż masa stanie się jednolita.
  4. 4.  Z przygotowanej masy formujemy kulki i wkładamy je do wrzącego wywaru z dodatkiem marchwi. Gotujemy około 1,5 godziny na małym ogniu, doprawiamy solą i pieprzem.
  5. 5. Po ugotowaniu wywar przecedzamy i zalewamy kulki rybne przełożone na półmisek lub salaterkę. Wstawiamy do lodówki na minimum 5 godzin. Podajemy z białym pieczywem i utartym chrzanem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia żydowska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:8.292