Kulki rybne z dorsza

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Karp  g  x  kcal = 0 kcal
Szczupak pospolity  g  x  kcal = 0 kcal
Dorsz filet  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kulki rybne z dorsza
  1. 1. Ryby oczyszczamy z łusek, patroszymy, usuwamy głowy, dokładnie myjemy i filetujemy. Usuwamy skórę z głowy, skrzela i oczy.
  2. 2. Odpowiednio przygotowane głowy, grzbiety i skórę przekładamy do dużego garnka, dodajemy cztery cebule pokrojone w plasterki, dwie łyżeczki soli i łyżeczkę pieprzu, całość zalewamy wodą i gotujemy na średnim ogniu.
  3. 3. W międzyczasie filety rybne i cebulę mielimy przez maszynkę i przekładamy do miski. Dodajemy jajka, cukier, bułkę tartą, pozostałą sól i pieprz. Całość zalewamy schłodzoną wodą i ubijamy przez 3 minuty do momentu aż masa stanie się jednolita.
  4. 4.  Z przygotowanej masy formujemy kulki i wkładamy je do wrzącego wywaru z dodatkiem marchwi. Gotujemy około 1,5 godziny na małym ogniu, doprawiamy solą i pieprzem.
  5. 5. Po ugotowaniu wywar przecedzamy i zalewamy kulki rybne przełożone na półmisek lub salaterkę. Wstawiamy do lodówki na minimum 5 godzin. Podajemy z białym pieczywem i utartym chrzanem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia żydowska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.826