Marchewka z groszkiem

Marchewka z groszkiem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Olej sojowy  g  x  kcal =  kcal
Groszek zielony  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Marchewka z groszkiem
  1. 1. Dokładnie umytą i obraną marchew, kroimy w kostkę.
    Dokładnie umytą i obraną marchew, kroimy w kostkę.
  2. 2. Następnie gotujemy razem z groszkiem w niewielkiej ilości wrzącej, osolonej wody z dodatkiem cukru.
  3. 3. W międzyczasie przygotowujemy zasmażkę z mąki, oleju i wywaru z ugotowanej marchewki. W tym celu rumienimy mąkę na patelni bez tłuszczu do czasu, aż uzyska złoty kolor.
  4. 4. Dodajemy olej. Całość chwilę smażymy.
  5. 5. Na patelnię wlewamy gorący wywar. Cały czas energicznie mieszamy, aby masa była jednolita.
  6. 6. Gotowym sosem zaprawiamy marchew z groszkiem. Chwilę gotujemy, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.
  7. 7. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem wedle uznania.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Obiad Kolacja
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd751156 avodart seroquel for depression and anxiety stromectol 3mg neurontin
wh0cd2345229 cleocin without a prescription buy stromectol
wh0cd934638 fluoxetine by mail buy celexa propecia
wh0cd164509 i found it zovirax tadalis sx
wh0cd566559 furosemide triamterene hctz 75 50 mg celebrex ampicillian tetracycline pills ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.469