Marchewka z groszkiem

Marchewka z groszkiem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Olej sojowy  g  x  kcal =  kcal
Groszek zielony  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Marchewka z groszkiem
  1. 1. Dokładnie umytą i obraną marchew, kroimy w kostkę.
    Dokładnie umytą i obraną marchew, kroimy w kostkę.
  2. 2. Następnie gotujemy razem z groszkiem w niewielkiej ilości wrzącej, osolonej wody z dodatkiem cukru.
  3. 3. W międzyczasie przygotowujemy zasmażkę z mąki, oleju i wywaru z ugotowanej marchewki. W tym celu rumienimy mąkę na patelni bez tłuszczu do czasu, aż uzyska złoty kolor.
  4. 4. Dodajemy olej. Całość chwilę smażymy.
  5. 5. Na patelnię wlewamy gorący wywar. Cały czas energicznie mieszamy, aby masa była jednolita.
  6. 6. Gotowym sosem zaprawiamy marchew z groszkiem. Chwilę gotujemy, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.
  7. 7. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem wedle uznania.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Obiad Kolacja
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.698