Karp w sosie z rodzynkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Karp  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Imbir sproszkowany  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Pierniczki  g  x   kcal =  kcal
Powidła ze śliwek  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Karp w sosie z rodzynkami
  1. 1. Karpia myjemy, oczyszczamy, rozcinamy brzuch, a wypływającą krew zbieramy w naczyniu z sokiem z cytryny.
  2. 2. Kroimy rybę w dzwonka, nacieramy solą i odstawiamy na godzinę do lodówki.
  3. 3. Z warzyw, przypraw i cukru gotujemy wywar.
  4. 4. Ścieramy skórkę z pomarańczy i dorzucamy łyżeczkę do wywaru.
  5. 5. Karpia wyjmujemy z lodówki i wkładamy do rondla z krwią, a następnie polewamy przetartym wywarem.
  6. 6. Do wywaru dodajemy rodzynki, orzechy, migdały, pierniczki i powidła śliwkowe. Delikatnie mieszamy i gotujemy jeszcze 15 minut.
  7. 7. Podajemy karpia polanego sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
wh0cd327590 online flagyl anafranil
wh0cd294750 Buy Buspar Online
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.357