Karp w sosie z rodzynkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Karp  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Imbir sproszkowany  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Pierniczki  g  x   kcal =  kcal
Powidła ze śliwek  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Karp w sosie z rodzynkami
  1. 1. Karpia myjemy, oczyszczamy, rozcinamy brzuch, a wypływającą krew zbieramy w naczyniu z sokiem z cytryny.
  2. 2. Kroimy rybę w dzwonka, nacieramy solą i odstawiamy na godzinę do lodówki.
  3. 3. Z warzyw, przypraw i cukru gotujemy wywar.
  4. 4. Ścieramy skórkę z pomarańczy i dorzucamy łyżeczkę do wywaru.
  5. 5. Karpia wyjmujemy z lodówki i wkładamy do rondla z krwią, a następnie polewamy przetartym wywarem.
  6. 6. Do wywaru dodajemy rodzynki, orzechy, migdały, pierniczki i powidła śliwkowe. Delikatnie mieszamy i gotujemy jeszcze 15 minut.
  7. 7. Podajemy karpia polanego sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Plastikowa miska w mikrofali?:D
Przede wszystkim na pewno nie kupować w hipermarketach, nie wiadomo jak długo to mięso tam ...
MAGNEZ W TABLETKACH jest NAJLEPSZY ! Nie drogi ! I skuteczny !
banan ? czekolada najbardziej mi odpowiada a ile nawet kalorii jest w niej dlatego NIE nie ...
Nigdy nie doceniałem tego napoju. Jest w porównaniu z innymi napojami gazowanymi wyjątkowo ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.126