Ryba smażona w panierce kukurydzianej

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kasza kukurydziana  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Filety rybne  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ryba smażona w panierce kukurydzianej
  1. 1. Kaszę kukurydzianą mieszamy z mąką, solą i pieprzem.
  2. 2. Kroimy na porcje opłukane filety z dorsza i obtaczamy je w przygotowanej panierce kukurydzianej.
  3. 3. Obrane i umyte cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju, na rozgrzanej patelni.
  4. 4. Osobno, na oleju, smażymy filety na złoty kolor. Następnie dodajemy cebulę i smażymy na małym ogniu przez 5 minut. Rybę smażoną możemy podawać na gorąco lub zimno.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia żydowska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.626