Pierogi z twarogiem na ostro

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Ser twarogowy tłusty  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Papryka ostra w proszku  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z twarogiem na ostro
  1. 1. Ser twarogowy mielimy.
  2. 2. Dodajemy do niego śmietanę i masło. Mieszamy dokładnie, aby powstała jednolita masa.
  3. 3. Obraną cebulę siekamy i smażymy na złoty kolor.
  4. 4. Do masy twarogowej dodajemy ostudzoną cebulę, drobno posiekany szczypiorek i miętę.
  5. 5. Doprawiamy słodką oraz ostrą papryką. Całość jeszcze raz dokładnie mieszamy. Odstawiamy na pół godziny w chłodne miejsce.
  6. 6. Ciasto pierogowe rozwałkowujemy i wycinamy z niego krążki.
  7. 7. Na krążki z ciasta nakładamy farsz. Zlepiamy je i gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie.Kiedy wypłyną, gotujemy jeszcze 3-4 minuty i odcedzamy.
  8. 8. Podajemy na ciepło polane masłem i posiekaną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd460372 fluconazole 150mg Nolvadex clomid pills
wh0cd680813 flomax azulfidine procardia for preterm labor apcalis symmetrel
wh0cd950788 tretinoin rimonabant clonidine .3 mg
wh0cd40480 more helpful hints lasix online buy celexa Order Vermox advair diskus
wh0cd635945 terramycin prandin propecia
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.754