Pierogi z twarogiem na ostro

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto na pierogi  g  x   kcal =  kcal
Ser twarogowy tłusty  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Papryka ostra w proszku  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z twarogiem na ostro
  1. 1. Ser twarogowy mielimy.
  2. 2. Dodajemy do niego śmietanę i masło. Mieszamy dokładnie, aby powstała jednolita masa.
  3. 3. Obraną cebulę siekamy i smażymy na złoty kolor.
  4. 4. Do masy twarogowej dodajemy ostudzoną cebulę, drobno posiekany szczypiorek i miętę.
  5. 5. Doprawiamy słodką oraz ostrą papryką. Całość jeszcze raz dokładnie mieszamy. Odstawiamy na pół godziny w chłodne miejsce.
  6. 6. Ciasto pierogowe rozwałkowujemy i wycinamy z niego krążki.
  7. 7. Na krążki z ciasta nakładamy farsz. Zlepiamy je i gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie.Kiedy wypłyną, gotujemy jeszcze 3-4 minuty i odcedzamy.
  8. 8. Podajemy na ciepło polane masłem i posiekaną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.118