Sola z pieczarkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sola / Sola zwyczajna  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sola z pieczarkami
  1. 1. Z ryby usuwamy łuski, patroszymy i dokładnie myjemy.
  2. 2. Następnie rybę solimy, wkładamy do rondla, dodajemy wywar z jarzyn i 125ml wina.
  3. 3. Wszystko dusimy wolno pod pokrywką.
  4. 4. Oddzielnie smażymy na maśle posiekane szalotki, wkładamy do nich pokrojone cienko pieczarki.
  5. 5. Po odparowaniu z patelni wody dodajemy mąkę i zasmażamy.
  6. 6. Rozprowadzamy wywarem z jarzyn, wlewamy wino i dodajemy zielonej posiekanej pietruszki.
  7. 7. Doprowadzamy do wrzenia i zaciągamy żółtkami.
  8. 8. Rybę kładziemy na półmisku, polewamy sosem, wkładamy na kilka minut do piekarnika( 200ºC) i podajemy na stół.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Duszenie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.768