Sandacz pieczony z białym winem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
3
Średnia 4 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Sandacz  g  x  kcal = 0 kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Chrzan tarty  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sandacz pieczony z białym winem
  1. 1. Jajka gotujemy na twardo i drobno siekamy razem z koperkiem.
  2. 2. Oprawionego i umytego sandacza nacieramy solą i odstawiamy na pół godziny.
  3. 3. Następnie przekładamy go do naczynia żaroodpornego, smarujemy masłem i pieczemy 35 minut w temperaturze 220ºC.
  4. 4. Od czasu do czasu podlewamy rybę winem.
  5. 5. Gotowego sandacza zalewamy śmietaną, a tuż przed podaniem posypujemy jajkami siekanymi z koprem i chrzanem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
wh0cd327590 online flagyl anafranil
wh0cd294750 Buy Buspar Online
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.822