Budyń z migdałów

Budyń z migdałów
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka paryska  g  x   kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Płatki migdałowe  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Budyń z migdałów
  1. 1. Bułki bez skórek zalewamy mlekiem, następnie odcedzamy i wyciskamy.
    Bułki bez skórek zalewamy mlekiem, następnie odcedzamy i wyciskamy.
  2. 2. Sparzone migdały obieramy ze skórki. Przekładamy je na rozgrzaną patelnię i prażymy, a po ostudzeniu mielimy.
  3. 3. Rozbijamy jajka i oddzielamy białka od żółtek.
  4. 4. Białka ubijamy na sztywną pianę.
  5. 5. Żółtka natomiast ucieramy z cukrem i dodajemy do nich migdały, płatki migdałowe oraz bułkę.
  6. 6. Następnie masę ostrożnie łączymy z pianą ubitą z białek.
  7. 7. Formę budyniową smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą.
  8. 8. Przelewamy do niej masę migdałową, przykrywamy i gotujemy przez godzinę.
  9. 9. Budyń podajemy ozdobiony całym migdałem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd216633 buy albendazole buy adalat Buy Provera albuterol drug buy robaxin
Przydatny artykuł dla osób, które planują założenie bądź dopiero co założyły aparat. Ja ...
wh0cd376695 buy toradol furosemide iv provera valtrex buy revia online fluoxetine
wh0cd282311 crestor tadalis sx
wh0cd227951 cheap cafergot tamoxifen Where To Buy Diflucan bentyl without rx
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.848