Pieczony pstrąg

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pstrąg  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczony pstrąg
  1. 1. Na głębokiej patelni podgrzewamy połowę masła, dodajemy drobno posiekaną cebulę i smażymy przez 5 minut na małym ogniu.
  2. 2. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i smażymy kolejne 5 minut.
  3. 3. Pieczarki z cebulą mieszamy z posiekaną natką pietruszki, roztartym tymiankiem, łyżeczką soli, łyżeczką pieprzu i bułką pokrojoną w kostkę.
  4. 4. Przygotowanym farszem nadziewamy rybę i spinamy wykałaczkami lub zszywamy.
  5. 5. Następnie obtaczamy ją w mące i smażymy z obu stron w pozostałym maśle.
  6. 6. Po usmażeniu pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20 min.
  7. 7. Pstrąga podajemy zaraz po upieczeniu, skropionego sokiem z cytryny.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.1