Ziemniaki pieczone (frytki bez tłuszczu)

Ziemniaki pieczone (frytki bez tłuszczu)
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.22
9
Średnia 3.22 / 5 (9 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól morska  g  x  kcal =  kcal
Otręby  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ziemniaki pieczone (frytki bez tłuszczu)
  1. 1. Umyte, obrane i opłukane ziemniaki, kroimy na grube słupki (tak, jak na frytki) lub w pół -talarki. Tak przygotowane, posypujemy grubą solą i otrębami.
    Umyte, obrane i opłukane ziemniaki, kroimy na grube słupki (tak, jak na frytki) lub w pół -talarki.  Tak przygotowane, posypujemy grubą solą i otrębami.
  2. 2. Całość układamy na natłuszczonej olejem blasze.
  3. 3. Pieczemy w piekarniku, aż będą miękkie i zarumienione.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd35759 cephalexin 500 buy bentyl nexium prescription
wh0cd974696 buy elimite online clomid albuterol hfa inhaler sildenafil buy proscar online buy ...
wh0cd505223 HCTZ buy cymbalta erythromycin
wh0cd385461 exelon luvox hoodia max plus alesse sinemet
wh0cd182709 seroquel citalopram sildenafil misoprostol online buy innopran elocon
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.013