Pierogi z salami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna typ 500 (krupczatka)  g  x  kcal = 0 kcal
Salami  g  x  kcal = 0 kcal
Ser biały twarogowy  g  x  kcal = 0 kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sezam  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z salami
  1. 1. Z sera białego (odsączonego), mąki, soli i masła wyrabiamy ciasto.
  2. 2. Gotowe ciasto zawijamy w aluminiową folię i wkładamy do lodówki na godzinę.
  3. 3. Oregano i bazylię drobno siekamy, mieszamy z papryką pepperoni oraz jajami. Doprawiamy solą, pieprzem, wlewamy oliwę i mieszamy.
  4. 4. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy z niego kwadraty o wymiarach 10 cm na 10 cm.
  5. 5. Tak przygotowane smarujemy z jednej strony mieszaniną z ziół, kładziemy na nie plasterki salami i starty ser.
  6. 6. Ciasto składamy po przekątnej, tworząc trójkąty i sklejamy. Pozostałe żółtko, oliwę i sezam mieszamy.
  7. 7. Pierogi kładziemy na blachę, nakłuwamy i smarujemy mieszaniną.
  8. 8. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 200° C.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.053