Pierogi z farszem jajecznym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna typ 550 (luksusowa)  g  x  kcal = 0 kcal
Ser biały twarogowy  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal =  kcal
Pomidor suszony  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierogi z farszem jajecznym
  1. 1. Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy ser, łyżkę masła, jedno jajo i szczyptę soli.
  2. 2. Ciasto zagniatamy, dodając stopniowo mleko.
  3. 3. Następnie rozwałkowujemy i wycinamy z niego krążki.
  4. 4. Pozostałe jaja gotujemy na twardo i oddzielamy żółtka od białek.
  5. 5. Białka siekamy, a żółtka ucieramy z masłem. Dodajemy do nich drobno pokrojoną zieleninę, zarumienioną na maśle posiekaną cebulę, pokrojone pomidory suszone, białko i koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  6. 6. Farsz nakładamy na krążki ciasta i sklejamy brzegi.
  7. 7. Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku. Kiedy wypłyną, gotujemy jeszcze 3-4 minuty i odcedzamy.
  8. 8. Ciepłe pierogi posypujemy startym parmezanem i podajemy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.684