Cielęcina faszerowana jajami

Cielęcina faszerowana jajami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Szynka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cielęcina faszerowana jajami
  1. 1. Dokładnie umyte jaja gotujemy na twardo i obieramy z łupinek.
    Dokładnie umyte jaja gotujemy na twardo i obieramy z łupinek.
  2. 2. Cielęcinę płuczemy, odsączamy i kroimy w poprzek włókien tak, aby powstał gruby plaster. Następnie rozbijamy go tłuczkiem do mięsa i solimy.
  3. 3. Wołowinę mielimy w maszynce, doprawiamy solą i pieprzem.
  4. 4. Na rozbity plaster cielęciny kładziemy mieloną wołowinę, plastry szynki oraz gotowane jaja. Całość zwijamy i zawiązujemy nitką. Zawijamy w natłuszczoną olejem folię i wkładamy do rozgrzanego piekarnika.
  5. 5. Pieczemy przez 40 minut. W trakcie pieczenia skrapiamy mięso wodą.
  6. 6. Z miękkiej pieczeni zdejmujemy folię i nitkę, kroimy w plastry. Podajemy na ciepło z ziemniakami i surówką lub na zimno z różnego rodzaju sosami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: cielęcina jajka wołowina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.665