Ryba słodko - kwaśna

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Filety rybne  g  x  kcal =  kcal
Migdał  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal =  kcal
Pierniczki  g  x   kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ocet 6%  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ryba słodko - kwaśna
  1. 1. Cebulę i cytrynę kroimy na plasterki. Wkładamy je do płaskiego, szerokiego naczynia. Dodajemy liść laurowy, rodzynki i cukier.
  2. 2. Filety płuczemy i osuszamy. Przekładamy do naczynia z cebulą i posypujemy solą.
  3. 3. Całość zalewamy wodą i gotujemy do wrzenia. Następnie przez 25 minut dusimy na małym ogniu.
  4. 4. Rybę przekładamy na ciepły półmisek.
  5. 5. Do powstałego wywaru dodajemy pokruszone pierniczki, migdały i ocet. Nieustannie mieszając gotujemy na małym ogniu, do powstania sosu.
  6. 6. Rybę podajemy polaną sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia żydowska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.758