Kwaśnica

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1.5
2
Średnia 1.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina z kością  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta kiszona  g  x   kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kwaśnica
  1. 1. Mięso gotujemy i oddzielamy od kości. Do wywaru z mięsa dodajemy kapustę kiszoną, pokrojoną cebulę i przyprawy.
  2. 2. Grzyby gotujemy w osolonej wodzie i kroimy w cienkie paski.
  3. 3. Do kapusty dodajemy grzyby, wywar, ugotowane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz odsączone i pokrojone w kostkę mięso. Gotujemy. Podajemy na ciepło z pieczywem.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia góralska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: baranina warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd294750 Buy Buspar Online
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.764